Webáruház készítés árai

Régóta kacérkodtam már az egyéni vállalkozói engedélyem kiváltásával. Már gyerekkorom óta szeretek varrni, festeni, színezni, rajzolni és mindig érdekelnek az új, kreatív megoldások. Rengeteg DIY terméket állítottam már elő, először csak a magam, később pedig a barátok, ismerősök, családtagok számára, és a külső hatások miatt, valamint az élvezetes munka miatt egyre inkább úgy éreztem, hogy szakmát kell váltanom, és valami ilyen jellegű termékek előállítására és árusítására kell koncentrálnom. Nincs is annál jobb, amikor az ember hobbija a munkája is egyben, így gőzerővel nekiálltam kutatni, hogy milyen feltételek, velejárók és kötelezően elvégzendő feladatok várnak rám álmaim megvalósítása során.

Sajnos korábban csak művészetet és bölcsészetet tanultam az egyetemen, így a vállalkozói ismereteim szinte hiányosnak voltak mondhatóak. Rengeteg ötletem volt már a megvalósításhoz, éjt nappallá téve csak az üzlettel foglalkoztam, de sajnos a valós működést megelőző papírmunkában segítséget kellett kérnem. Először különböző leírások, hirdetmények alapján próbáltam kitalálni, hogy hogyan is kell egy ilyen folyamatnak nekikezdeni, de amikor beláttam, hogy nekem ez nehézséget okoz, felkerestem az egyik ismerősömet, akiről tudtam, hogy jártas az ilyesmiben. Klaudia egy könyvelőirodában dolgozik, és vállalkozóként is szokott otthoni, könyvelési munkákat vállalni, így nem csak az ügyfelek kapcsán, de a saját okán is megjárta a vállalkozóvá válás rögös útját. Összekötöttük a kellemeset a hasznossal, és elmentünk egy jót ebédelni és kávézni, miközben szépen, lassan megértettem a nehezebben emészthető törvényeket, előírásokat, folyamatokat. Megbeszéltük azt is, hogy a későbbiekben, ha még kérdéses dolog adódik, mindenképpen őt keresem, és segít, ahogy csak tud.

Mikor a vállalkozói engedélyem kibocsájtását az összes megfelelő dokumentum kitöltésével kezdeményeztem, és végre nem nálam pattogott a labda, akkor végre átadhattam magam az édes tervezgetésnek. Édesanyáméktól azt a tanácsot kaptam, hogy mindenféleképpen béreljek egy üzletet, de én már régóta elhatároztam, hogy csak webshopon keresztül, illetve időszakosan különböző vásárokban, fesztiválokon lesznek elérhetőek a termékeim. El is érkeztem az első nagyobb kiadást jelentő lépéshez, ugyanis nekiláttam különböző webshop készítőktől árajánlatot bekérni. A legfontosabb az volt, hogy először is eldöntsem, hogy a webáruházon keresztül milyen szolgáltatásokat szeretnék nyújtani, illetve hogy a fejemben letisztuljon, hogy milyen specifikációk szükségesek. Jó néhány oldalt találtam, ami webshop készítéssel foglalkozik, köztük számos olyannal is találkoztam, melyek a hétköznapi embereknek, közérthető nyelven magyarázzák el azt, hogy egyes zsargonszók, kifejezések tulajdonképpen mit is takarnak. Mindezek közül a legérthetőbb és legrészletesebb magyarázatnál rábukkantam a szolgáltató által megfogalmazott webáruház készítés árainak kialakítására.  A többi weboldalon még csak részletes magyarázat, vagy leírás, esetleg táblázat sem volt található a webáruház készítés árakról, úgyhogy egy körülbelüli összeggel is csak akkor tudtam számolni, amikor megkaptam az első árajánlatot.

Szerencsére az általam legszimpatikusabbnak ítélt webáruház készítő adta a legkedvezőbb árat, így a válasz e-mailt követően fel is vettem vele személyesen a kapcsolatot. Egy találkozó alkalmával megbeszéltük, hogy milyen egyedi webáruházra lenne szükségem, milyen fizetési és szállítási módokat szeretnék a leendő ügyfeleknek garantálni, illetve hogy mindezek elkészítésének milyen átfutási ideje van. Nagyon eredményesen zárult a találkozónk, és alig vártam, hogy a webáruházam végre megnyisson. Így már csak a folyton frissülő termékkínálat biztosítására kellett koncentrálnom.