Mi köze a könyvelésnek a corgon palackhoz?

Tehát történt ez egy szép kedd délelőtt folyamán a könyvelő irodánkban, amit az öcsémmel ketten viszünk. Úgy alakult, hogy ki kellett hívnunk szerelőt, mert úgy eláztunk egy csőtöréstől, hogy csak na. Még szerencse, hogy rengeteg dolgot számítógépen tárolunk, és a kinyomtatott irataink pedig jó helyen vannak tárolva, úgy, hogy kisebb katasztrófa esetén is ép állapotban maradjanak. Szóval az irodai rutin abból állt, hogy a döbbenettől elsápadva és közben csatakiáltások közepette próbáltuk az új Duna saját kis Fekete erdői forrását megtalálni, de nem jártunk sikerrel ( a falból tört elő a víz egy repedésen át), így elzártuk a vizet, és kihívtunk SOS-ben egy szerelőt, hogy segítsen rajtunk.  Egy idősebb maszek bácsi jött ki hozzánk, aki annyira nyugodt volt, hogy én nem tudtam néha eldönteni, hogy beszélgetésünk közben ő amúgy tényleg elaludt, vagy pedig annyira nyugodt, hogy semmi kedve kinyitni a szemét, és nyelni is minek.

Na a lényeg az, hogy legalább 40 év tapasztalattal a fejében érkezett, és hamar megtalálta a probléma okát is. Egyszerűen elrepedt a cső a falban, olyan régi volt. Elég hamar izolálta a problémát, és mikor nekiállt volna a hegesztésnek, akkor álmos hangon megszólalt. Hoppá, kifogyott a corgon palack. Én kérdeztem, hogy tessék, a micsoda? És válaszolt, hogy hát anélkül nem tud hegeszteni. És kérdően meredt rám. Rám. Lehet fel kellett volna idegesítenem magam, de annyira nyugodt volt az öreg, hogy a víztócsákat éppen felmosó öcsém mellett elszlalomozva bementem az irodámba, leültem a géphez és beírtam a keresőbe, hogy mit szeretnék.

És azonnal meg is találtam ezt a gázpalack szolgáltatást. Ugyanis ez igazából egy futárszolgálat. Gyorsan végigolvastam tőlük minden információt, és arra jutottam, hogy bizony könnyen lehet, hogy előbb tudok corgon palackhoz jutni, mint egy TV-hez, vagy  telefonhoz, vagy akármihez, mert olyan cégbe botlottam, akik akár napi 100 ügyfelet is ki szoktak szolgálni, nagyobb cégektől kisebb megrendelőkig, mindenkit kivétel nélkül. Olyanokat is írtak, hogy a normál rutin alapján adni fognak egy időpontot, ami mindenki számára megfelelő a szolgáltatás lebonyolításához, de előfordult már olyan is, hogy 1-2 órán belül sikerült lebonyolítani egy ilyen ügyletet, sőt az egy órán belülire is volt már példa.

Több se kellett nekem, kimentem az öreghez, megnéztem milyen méretű corgon palackot használ, és amint látta mit csinálok, mondta is, hogy ő kifizeti a megrendelést, és a kellemetlenség , és várakozás miatt még olcsóbb is lesz a szerelés. Annyira nyugodtan közölte ezt, hogy az az érzésem támadt, hogy olyan, mintha ebben is 40 év rutinja lenne, nem csak a szerelésben.

Már csak arra volt szükség, hogy nagy szerencsénk legyen, és tényleg hamar megkapjuk a szállítmányunkat és megoldódjon a palack csere. Felhívtam a gázpalackfutárt, elmondtam a helyzetünket, és hatalmas szerencsénk volt. Egyrészt közel van az irodánk a gázcseretelepükhöz, másrészt a lehetőségekhez mérten igyekeznek felkészülni az ilyen gyors megoldásokra is, és emellé jött az is, hogy felénk menet ment egy órával később az egyik futár megpakolva a megrendelésekkel, így csak hozzá kellett adni az öreg szerelő corgon palackját, így egy órával a telefonhívás után már hegesztett is a szaki.

Én meg életem leggyorsabb futárszolgáltatását tapasztaltam meg, amihez persze jó adag véletlen is kellett, de a szolgáltatást nyújtó cég profizmusa és felkészültsége nélkül biztosan nem valósulhatott volna meg, ezért azóta ajánlom őket mindenkinek. Néha a pizzarendelésre többet kell várni, mint egy corgon palack rendelésre. Érdekes ez a 21. század.