Jó árban lévő autógumik

Könyvelőként nagyon fontos a számomra, hogy tisztába legyek az árakkal. A saját háztartásomban is mindig jegyzem, hogy mit, hol vásároltam, és az mennyibe került. Az, hogy hol vettem az adott terméket azért lényeges, mert így össze tudom hasonlítani, hogy mit hol érdemes megvásárolni, mi hol olcsóbb. Az összege a vásárlásaimnak pedig nyilván nagyon fontos, hiszen így tudom, hogy mennyit költöttem, mennyi pénzem maradt még, és azt hogyan osszam be, hogy mindenre jusson, ami fontos. Sokszor közbejönnek olyan plusz kiadások is, amire előre nem számítottunk, de szerencsére mindig van spórolt pénzem, így ez többnyire nem szokott akkora nehézséget jelenteni a számomra. Persze kiadás szempontjából sem mindegy, hogy milyen összegű termékről van szó. Ha csak egy új cipőre lenne szükségem, az azért mindig belefér, most azonban új autógumikat kell vásárolnom.

A tavaly még nem sejtettem, hogy az idén ezt is bele kell majd venni a megvásárolni kívánt termékek listájába. Azt pedig be kell látnunk, hogy ezek a gumik nem épp két forintba kerülnek, hanem ennél sokkal többe. Még ha csak egy darabot kéne venni, de nekem egyből négyre lenne most szükségem. Több helyen is utána néztem, hogy honnan is kéne, megrendeljem ezeket, hol a legjobbak az autógumi árak. Hosszú és megfontolt keresés után rátaláltam a Gumidiszkont oldalra, amit a legalkalmasabbnak találtam a vásárláshoz. Itt rengeteg hasznos információt is találunk, ami mind hozzásegít, hogy a megfelelő gumikat válasszuk. Miután ezt kellő módon kitanulmányoztam, rá is tértem a keresés fázisára. A kereső maga is nagyon speciális, nagyon sok szempontból le lehet szűkíteni a keresést, így nyilván lecsökken a talált termékek száma. Ezekről a szempontokról pedig az általános információk menüpontban lehet olvasni. Biztos sokan vannak, akiknek nem kell ezt külön kitanulmányozniuk, én úgy érzem, hogy nekem szükségem volt erre.

Mivel ez a cég több ezer terméket forgalmaz, így igazán jól jön az a szűkítés. Árak szempontjából a találatok a legdrágábbakkal kezdődnek és a legolcsóbbakkal végződnek. Én a köztes megoldást szeretem, ráadásul az a márka, amiben én megbízom, az pont ebbe a kategóriába tartozik. Így miután ezzel is megvoltam és regisztráltam az oldalra, le is rendeltem a kiválasztott négy autógumit. Kiválasztottam az átvételi pontot, és majd értesítenek, hogy mikor mehetek értük. Előre ki is fizettem, szóval már túl sok gondom nem lesz ezzel.

Ezek után úgy éreztem, hogy ismét szükségem lesz a számolgatásra, és arra, hogy otthon elkönyveljem ezt a kiadást is. Kicsit megterhelő volt most ez, mivel tényleg nem vettem időbe számításba, de azon kívül szerencsére még ez is belefért. Most már csak azt kéne kitalálni, hogy az idén hova menjünk nyaralni. Szerencsére a nyaralás lehetőségére mindig gondolok, ezért már jó hamar elkezdem rá félretenni a pénzt. A családom gyakran szokott azon gúnyolódni, hogy még ott is számolgatok, hogy akkor hogy is állunk anyagilag, azt azonban eddig még nem vették észre, hogy soha nem volt olyan, hogy megszorultunk volna. Kíváncsi vagyok, hogy mi lenne, ha egyszer nélkülem mennének el. Igazából az is lehet, hogy csak rögeszmés vagyok, és az égvilágon nem történne semmi baj, és nagyon jól kijönnének abból a költőpénzből, amit magukkal vittek. Talán majd egyszer ez is kiderül.