Gyerek mellől a könyvelőszobába

Egy munkaadó nagyon sokféleképpen állhat hozzá a munkavállalóihoz. Különösképpen akkor, ha az egyik alkalmazottja szülési szabadságon van. Fiatalon lettem édesanya, a főiskola után azonnal munkát kaptam egy kis könyvelő irodában, ami konkrétan a főnököm hatalmas kertes házának a leválasztott részében van. Összesen hárman vagyunk a kisvállalkozásnál. Én, mint könyvelő alkalmazott, a főnököm, aki az ügyfeleket kezeli és övé az iroda, ő már kevésbé foglalkozik a könyveléssel, de a kiemelt ügyfeleket még ő kezeli. És van egy ügyfélszolgálatos kollégánk is, aki az általános ügyintézésért felelős.

Ez a kis cég, látható, hogy meglehetősen bizalmi alapon működik. Elég jól összeszokott csapat vagyunk, a főnököm nem is nagyon szeretne engem elengedni. Ezért, mikor körülbelül másfél évvel ezelőtt bejelentettem, hogy terhes vagyok, a nagy örömködés mellett, volt egy kis aggódás is Erzsi részéről, hogy mihez fog majd kezdeni nélkülem. Mivel a meló viszonylag nyugis, csak annyit vállalunk, amennyit nagy hajtások nélkül is el tudunk végezni, így a terhességem, nagyjából utolsó pillanatáig bejártam dolgozni. Néha otthonról is meg tudtam oldani dolgokat és ez nagy könnyebbség volt.

Most pedig, hogy a kislányom, Barbi már nyolc hónapos, nagyon vissza akartak csábítani a munkába. Én is szívesen mentem volna, mert szeretek otthon lenni a kicsi lányommal, de azért hiányzott már a felnőtt társaság is. Ezt talán bevallhatom, nem ciki. Manapság már nagyon sok anyuka dolgozik a kis gyermeke mellett, hiszen anyagilag is jobban jön a plusz pénz, mintha a fizetésem két harmadából kéne kipótolni a férjem keresetét.

Ezért nem húzódoztam annyira az ötlettől, hogy visszamenjek a munkába, azonban nem tudtam, hogy mit csináljak Barbival. Nagyon anyás, ráadásul a bölcsődéről már lecsúsztunk, csak fél év múlva tudták volna fogadni. Az irodába pedig, hiába családias és meg tudtunk volna oldani sok mindent, azért még sem akartam csak úgy bevinni. Mert ha beviszem, akkor kész kis óvóda kerekedett volna a dolgaiból. Erzsi azonban megnyugtatott, hogy ezzel ne foglalkozzam, hozzak mindent, amire csak szükségem van, csak jöjjek vissza legalább napi hat órában dolgozni.

Nagyon jól telt az első hét, viszonylag hamar visszarázódtam és nagyon élveztem a munkát, hogy egy kicsit mással is foglalkozhatom, mint a hozzá táplálás, bilizés és a többi gyerekkel járó cécó. Azonban ennyi idő után is kiderült, hogy Barbinak egy idő után unalmas az irodai környezet. Vittem ugyan neki játékokat, lett egy kis játszósarka, elvittem minden nap az összerakható játszó terét, de hamar ráunt és újra arról szóltak a napjaim, hogy vele kell foglalkoznom. Erzsi is érezte, hogy így nem lesz jó a dolog.

Ezért az egyik nap tovább benn maradtam, a többiek is korábban befejezték a munkát, hogy összedugjuk a fejünket és kitaláljunk valami megoldást. Elkezdtünk keresgélni az interneten bababarát munkahelyek után, hogy onnan nyerjünk ihletet és találtunk egy külföldi céget, ahol az irodai óvódába bébitaxikat vásároltak a cég vezetői, hogy az ott dolgozók gyerekei lefoglalják magukat. Utána néztünk tehát a bébitaxi témának.

Az oldal, amit a témával kapcsolatban találtunk, a ajandek.varazslo.hu/blog/item/bebitaxi-olcson-es-okosan több szempontból is roppant hasznosnak bizonyult. Egy részről rendelkezik egy bloggal is, ahol bőséges információt találtunk a bébitaxikról. Ez azért is nagyon jó volt, mert eddig nem sokat tudtam róluk, és meg akartam bizonyosodni róla, hogy Barbi már elég idős a használatához, hogy mennyi mindenben tud neki segíteni a fejlődésében.

Kiderült, hogy több fajtája van ezeknek a király járgányoknak és ami külön szuper, hogy lehet olyant is választanunk, amivel a kertben is tud majd randalírozni a gyerek. Amikor ugyanis beköszönt a kánikula, gyakran telepszünk ki a fedett teraszra hideg limonádék társaságában és ott végezzük el a napi teendőinket.

Emellett megtudtuk, hogy egy jól felszerelt és jól eltalált, minőségi bébitaxi órákig képes úgy lefoglalni a babákat, hogy azok hasznosan töltik el az idejüket és nem a tévé sík képernyőjét bámulják. Javítja a tartásukat és segíti őket a járás megtanulásában is, ami nekünk lassacskán kezd majd aktuálissá válni. Mivel teljesen biztonságosak, Barbi nem lesz veszélyben és a szobában nagyobb teret hódíthat meg, így kevésbé lesz igénye arra, hogy én szórakoztassam őt két óra eltelte után.

Ez után nem maradt más hátra, mint beleveszni a hatalmas kínálatba, amit ez a sokszínű oldal, igazából egy egész webcenter, összehozott nekünk egy oldalra.

Igazából nagyon egyszerű dolgunk volt a kereséssel kapcsolatban. Egyszerre több kereső szót is be lehet állítani, így folyamatosan bővíthettük a találati listát, aszerint, hogy milyen termékekre voltunk kíváncsiak. Mivel első sorban irodai használatra akartuk megvenni, ezért nekünk leginkább az árra volt szükségünk, és ez hatalmas számokkal volt feltüntetve. Ez nagy segítség volt nekünk. Sokkal gyorsabban ment az egész ügylet lezavarása az ajándék.varázsló segítségével, mintha a boltokat kezdtük volna végigjárni.

Nagyon izgatottak vagyunk az új bébitaxi érkezése miatt és nagyon hálásak, hogy ezzel a segítséggel rekordidő alatt oldottuk meg a munkahelyi babaproblémánkat.