A céges autóink szervizelése, kenőanyagok cseréje

Amikor még nem voltam vállalkozó, akkor csak egy darab saját autóm volt. Azonban amióta alapítottam néhány évvel ezelőtt egy kisebb, fuvarozással foglalkozó céget, azóta rengeteg autóért kell felelősnek lennem. Persze nem személyesen én vagyok az, aki szereli és karbantartja őket, de ettől függetlenül, mint cégvezető, minden fontos döntés és beruházás meghozatalában aktívan részt veszek.

Azt hiszem, nem nagyon kell magyaráznom azt, hogy egy fuvarozós cég esetében elengedhetetlen dolog az, hogy a járműveink tökéletes műszaki állapotban legyenek. Nagy fennakadásokat és akár komoly napi bevétel kiesést is tud okozni az, ha hirtelen valamelyik autónk meghibásodik, és emiatt nem tudjuk munkába állítani aznap.

Annak érdekében, hogy az ilyen esetleges problémákat kiküszöböljük, évente két alkalommal minden autót szervizbe viszek, ahol átnézik, hogy minden rendben van-e vele, ha pedig esetleg valamit cserélni kell, akkor egyből meg is lehet tenni. Ezeket a napokat természetesen előre eltervezzük, olyankor nem vállalunk annyi fuvart, mint amennyit a teljes autó állománnyal tennénk és így nincs bevétel kiesés, sem hirtelen felmerülő problémák.

Legutóbb például három autónk kenőanyagainak a cseréje volt esedékes. Ha esetleg valaki nem értene az autókhoz és nem tudná, hogy mit takarnak a kenőanyagok, elmondom. Gondolom motorolajról már mindenki hallott, amit adott időközönként cserélni kell, az olajszűrővel együtt. Nos, ez például egy kenőanyag. Emellett pedig, amiket nem annyira gyakran, de bizonyos időközönként azért cserélni érdemes, azok a váltó olaj és a hidraulika olaj. Ezek szintén a kenőanyagok táborát erősítik. Jelen esetben az említett három autón csak a motorolajat kellett lecserélni, de ha jól emlékszem, akkor lassan esedékes lesz egy másikon a váltóolajra is ránézni.

Szerencsésnek érzem magam, mert a szerelő, akihez az autóinkat hordani szoktuk, megengedi, hogy mi vigyünk neki alkatrészeket, vagy akár még olajat is. Ez azért jó, mert így utána tLegutóbb például három autónk kenőanyagainak a cseréje volt esedékes. Ha esetleg valaki nem értene az autókhoz és nem tudná, hogy mit takarnak a kenőanyagok, elmondom.udok nézni, hogy hol tudok a legjutányosabb áron jó minőségű alkatrészhez és egyéb autós kiegészítőkhöz jutni. Azért is szeretem személyesen én kiválasztani ezeket a dolgokat, mert akkor biztos lehetek benne, hogy az autónkba csakis a legjobb minőségű anyagok kerülnek berakásra, beszerelésre.