Bukósisak teszt házilag

Szeretem a természetet, a csendet, a friss levegőt, és szerintem sokan vagyunk még így ezzel. Mikor megérkezik a tavasz, már alig várom, hogy minél több időt a szabadban tölthessek, erdőkben barangolva, a kedvenc helyeimet végig járva. Sokszor érdekes emberekbe botlom e közben, akik szintén szeretik a szabadban eltölteni a szabadidejüket, bár az érdeklődési körük némileg eltérhet attól, amit én szeretek.business-561387_640

Meglepő barátságok

Egyik alkalommal, mikor kedvenc horgász tavamhoz tartottam, éppen mérgelődtem magamban, mert a jóleső csendet, fülsüketítő motor bőgés zavarta meg. Tisztában voltam vele, hogy a kis tavacska mellett, a közeli domboldalakat motorosok vették birtokba manapság. Nem túl gyakran jártak arra, és igyekeztek másokat nem zavarni, de a homokos talaj, a kis dombok adta ugratók lehetőségével, nagyon jó terepet kínált nekik, és ők éltek is az alkalommal. Egy kisebb társaság már éppen indulni készült, mikor újabb motoros csapat bukkant fel mellettem. Beszélgetni kezdtünk, és meglepő módon rögtön közös hullámhosszon voltunk.

Motorozni csak óvatosan

Kedves embereknek tűntek, és kellemes csalódás volt számomra, hogy mennyire természet közeli emberek ők is. A vad motoros dzseki alatt, vidám, mosolygós, és teljesen egyszerű, nagyon jó felfogással gondolkodó emberek bujkáltak. Így szívesen engedtem a meghívásnak, hogy velük tartsak, míg motoroznak a dombokon. Eleinte teljesen rendben ment a dolog, új volt nekik a pálya, így mindenki csak próbálgatta a lehetőségeket. Aztán kis idő elteltével persze belemelegedtek az ugratásokba, és megfeledkeztek az óvatosságról. Természetesen mindez meg is hozta a „gyümölcsét”!

Utaztatok már mentővel?

Az egyik fiú, aki talán a legtapasztaltabbnak tűnt mindenki között, egyre vadabb mutatványokra ragadtatta el magát, mígnem egyszer csak a földet érés nem járt túl nagy sikerrel, és épp egy szomszédos fa tövéhez csapódott be. Óriási szerencséjére, a bukósisak tompította az ütést a fején, ami nélkül esélye sem lett volna túlélni a balesetet. Persze azonnal mentőt hívtunk, hiszen túl nagy esés volt ahhoz, hogy egy alaposabb kivizsgálás nélkül nyugodtak lehetnénk, és rosszul érezte magát ő is. Útban a kórházba, megbeszélték, hogy nagyon jól sült el ez a bukósisak teszt, de jobb ha senki sem próbálja ki utána!