Amikor a munkahelyed a fogorvosod közelében van, avagy a bölcsességfog eltávolításom története

Amikor elvégeztem a könyvelő tanfolyamot, nem gondoltam volna, hogy hamar sikerül egy olyan munkahelyet találnom, ahol jól érzem magam, a fizetés is kielégítő és a társaságot is tudom élvezni. Szerencsém volt, hogy ott helyezkedtem el pályakezdőként, ahol jelenleg is dolgozom. Igényes környzetben, a II. kerületben van a munkahelyem, egy hangulatos társasház második emeletén, élmény bejárni a dolgozni. A környék is nyugodt, csendes, szeretek sétálgatni ott reggelente és munka után is, főleg tavasszal, amikor még nincs az a nagy hőség, de azért már elég kellemes az idő ahhoz, hogy huzamosabb ideig a friss levegőn legyek. Egy szóval: tökéletes.

Ezt a tökéletességet azonban pár hónapja egy kellemetlen fogfájás rondította el. Egyik reggel úgy keltem fel, hogy iszonyatosan sajog a fogam, alig bírtam kikecmeregni az ágyból. Egyből tudtam, hogy valami nagy baj lehet, mert eddig ilyet még sosem éreztem. A munkát azért nem akartam kihagyni, szóval nagy nehezen elindultam dolgozni. A villamosmegállótól mindig sétálni szoktam és már korábban is feltűnt a Kacsa utcát átszelve, hogy ott van egy fogászati klinika. Eddig nem foglalkoztam velük, de ma reggel alaposabban megtekintettem magamnak őket és mivel szimpatikusnak találtam már a bejáratot is, a munkahelyen rájuk is kerestem az interneten.

A Kacsa utcai fogászat oldalán részletes leírásokat találtam minden kezelésről, ami náluk elérhető és egy rendes árlistát is, amin nagyon meglepődtem, ugyanis nem olyan elszállós árak voltak, mint amilyenek általában az ilyen helyeken szoktak lenni, hanem teljesen korrekt, pénztárcabarát költségek szerepeltek a listában. Mikor megláttam, hogy ráadásul az állapotfelmérés ingyenes, nem is volt kérdéses, hogy felkeresem-e őket. Az ebédszünetemben fel is kerestem a klinikát, a vonal túlsó végén egy kedves hangú asszisztens fogadott. A kötelező körök – bemutatkozás, a problémám vázolása – után kaptam is időpontot pár nappal későbbre. Épp úgy, hogy munka után pont be tudtam ugrani az állapotfelmérésre, így nem kellett hamarabb elkéredzkednem a főnöktől. No, nem mintha nem engedett volna el, de azért így volt a legjobb.

Aznap, munkaidő vége fele már-már elviselhetetlen volt a fogfájdalmam, semmilyen fájdalomcsillapító nem tudta enyhíteni. Alig vártam, hogy végre kiderüljön, mi a bajom. Mikor megérkeztem a klinikára, kedvesen fogadtak a recepción, bemutatkoztam, majd miután leültem, nem sokkal később szólítottak is. Odabent a doktor hamar megvizsgálta a fogamat és megállapította, hogy be van gyulladva az ínyem a bölcsességfogam körül. Igaz, amint korábban is írtam, a bölcsességfog fájdalom számomra nagy kínokkal járt, de az érzéstelenítő, amit a klinikán kaptam, sokat segített. Egy héttel később hívtak vissza kontrollra, hogy megnézzék, javult-e az állapotom. Sajnos mire visszahívtak, visszatért a kínzó érzés, ezért az orvos a műtéti eltávolítás mellett döntött. Kicsit megijedtem, mikor ezt meghallottam, de miután megtörtént a beavatkozás, rá kellett jönnöm, hogy feleslegesen aggódtam. Igaz, nincs műtét fájdalom nélkül és nem mondom, hogy pikk-pakk, pillanatok alatt ugyanúgy használtam a fogaimat, mint előtte, de tény, hogy a vártnál sokkal gyorsabban felépültem és a fájdalom is teljesen megszűnt mostanra.

Talán ha nem abban a könyvelőirodában dolgozom, ahol most, sosem lyukadok ki a Kacsa utcában és nem látom meg a fogászati klinikát, aminek köszönhetően teljesen megszűnt a bölcsességfog fájdalmam.