A német nyelvtanfolyamok

Emlékszem, mikor még gyerek koromban tanultam nyelvet mennyire más volt. Ma már sokkal másabb felnőtt fejjel. Te tanultál nyelvet? Beszélsz valamilyen nyelven?

Kinek van szüksége nyelv ismeretre

Az ember azt gondolná, hogy minek tanuljak, nekem úgy sem lesz rá szükségem. Persze soha ne mond, hogy soha, hiszen nem tudhatjuk, hogy mikor alakul majd úgy, hogy mégis kelleni fog. A barátnőm igen csak hasznát vette a nyelvtudásának, amikor először repült. Ő spanyol nyelvet választotta anno a német mellett. Aztán amikor először használnia kellett amúgy is aggódott, pedig jól beszélt. Persze nagyobb gondban volt azzal inkább, hogy repülni fog. Oda vissza igen csak problémás volt, és nagyon izgult. Végül úgy kért a légi kisérőtől egy kis frissítőt, hogy kicsit enyhítse a szorongását. Persze ez csak egy apró példa a sok közöl, hiszen bármikor kellhet az hogy valamilyen nyelven megszólaljunk.

A számítógép

Ma már olyan nyelven tanulunk, amilyenen csak szeretnénk, elég széles a paletta. Kinek melyik nyelv tetszik?. Te gondoltál már arra, hogy megtanulj valamilyen nyelven?

A legjobb ha még gyerek korban döntünk az mellett, hogy tanulunk. Persze nem annyira kis korra gondolok. Bevallom, én nem azt a csoportot erősítem, akik azt vallják, hogy már óvodás korban tanítsuk a gyereket nyelvre. Nem igazán értek ezzel egyet, hiszen ha a gyermek még magyarul sem tud, akkor minek tanuljon meg egy másik nyelvet? Ezzel akkor értek csak egyet, ha mondjuk az egyik szülő nemzetisége nem magyar, és fent akarják tartani mind a két nyelvet. Ez azt gondolom normális, és praktikus is. Bár erre is van igazán jó megoldás. Hogy mi?paris-1046314_640

Az egyik ismerősöm férje holland. Mivel azt akarták, hogy mind a két nyelvet megtanulják a gyerekek, hiszen így a család külföldi tagjaival is tudnának kommunikálni a későbbiekben, így már születésüktől kezdve két nyelvet tanultak. Ők ezt úgy oldották meg, hogy az anyuka magyarul beszél a gyerekekhez, az apa pedig angolul. A világ legtermészetesebb dolga volt ez számura. Azt gondolom igen jó megoldást találtak.

A tanfolyamok

Ma már minden tanfolyam népszerű, mindenki maga dönti el, melyiket válassza. A legnépszerűbbek a világnyelvek, mint az angol, és a német nyelvtanfolyamok. De ma már nem csak ezeket válasszák a diákok, felnőttek.

Az egyik ismerősöm lánya gimnáziumba jelentkezett továbbtanulni. Neki már az első alkalommal meg kellett mondania, hogy melyik nyelvet szeretné még a meglévő angol mellé felvenni, ha felveszik az iskolába. Emlékszem, az édesanya Era mindig mondta, hogy nagy vágya a lányának, hogy franciául tanuljon. Hogy honnan jött neki a francia nyelv iránti szerelem, nem tudja, de megengedte neki, hogy azt válassza. Még jól is járt vele, hiszen így biztosan szeretni fogja, és tanulni is.

Ha lehetőségünk van rá, mindenképpen tanuljunk nyelvet, vagy nyelveket, hiszen igen hasznosak tudnak lenni.